top of page

Visie & Missie

THF_Sid-1140.jpg

Visie


Theaterfestival BuitenGewoon is sinds 1994 een toonaangevende internationale podiumkunsten- festival in Gelderland. Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. Het festival kent inmiddels een geschiedenis waarbij iedere artistieke programmeur een eigen wending gaf aan het festival. Al ruim 25 jaar is het festival telkens weer spraakmakend.

Theaterfestival BuitenGewoon zoekt een mix van alle podiumkunsten, een mix van grote namen en gedurfde experimenten. Als festival willen we kwaliteit laten zien en horen die het Gelderse publiek nergens anders kan beleven. We bieden het publiek een ‘caleidoscopisch venster op de wereld’. (Straat)theater in al haar verschijningen vormen het kloppend hart van de programmering.

Theater, dans, muziek en dergelijke gaan hand in hand en er is naast podium- kunsten aandacht voor beeldende kunsten door middel van bijvoorbeeld cross-overs. Zo krijgen alle facetten, kleuren en smaken aandacht en bewegingsruimte. 
Theaterfestival BuitenGewoon steunt op gemotiveerde bestuursleden en op een groot aantal gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers. Door hun jarenlange inzet hebben zij een schat aan ervaringen en dus een enorme knowhow opgebouwd. Knowhow waarvan iedere keer weer gebruik van kan worden gemaakt zolang het festival in deze frequentie kan blijven doorgaan.

Met een gevarieerd festivalaanbod bereiken we een groot en breed publiek, brengen we mensen samen en maken we de stad levendig en attractief.

Missie


Theaterfestival BuitenGewoon presenteert nationaal en internationaal spraakmakende, creatieve voorstellingen aan een nieuwsgierig publiek. Theaterfestival BuitenGewoon is een jaarlijks terugkerend internationaal en interdisciplinair theater-, dans- en performance festival. Het vindt plaats op en in een aantal van publieke ruimtes op diverse locaties in de stad. 
Theaterfestival BuitenGewoon wil bovengenoemde ontwikkeling volgen en tonen aan haar publiek. En hierdoor ook een jonger publiek bereiken en aan zich binden. Theaterfestival BuitenGewoon wil samenwerken met culturele partners in Doetinchem en waar mogelijk gebruik maken van de accommodaties van collega- instellingen. Artistiek gezien vormen deze vernieuwende voorstellingen het hart van het festivalprofiel.

Theaterfestival BuitenGewoon wil daarin leidend zijn en blijven in Gelderland voor wat betreft de ‘zomer- programmering’, zich bewust van de risico’s. Om een groot en breed samengesteld publiek te bereiken en dit publiek te laten kennismaken met vernieuwende voorstellingen is een uitgebalanceerde programmering van groot belang. Dat betekent dus voortdurend balanceren op het koord van vernieuwing en verrassing, en dat betekent ook dat we binnen de totaalprogrammering vorm, beeld, schoonheid en geschiktheid voor een brede publieksgroep niet uit het oog mogen verliezen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze visie op lange termijn lonend is voor iedereen: festival, professionals en publiek. Dit is Theaterfestival BuitenGewoon en dit wil Theaterfestival BuitenGewoon laten zien.

bottom of page