top of page
Zoeken

Waarom BuitenGewoon dit jaar kaartjes verkoopt

Het antwoord is eigenlijk niet zo ingewikkeld: de opzet van ons festival is dit jaar zó anders dan andere jaren dat we besloten hebben om met kaartverkoop te werken. Hoe dat zit? Een festival organiseren kost geld. We hebben artiesten nodig, techniek, catering, goede maaltijden voor onze vrijwilligers, verzekeringen, vergunningen en publiciteit om maar wat zaken te noemen. Dit alles brengt uiteraard kosten met zich mee. Door de coronamaatregelen komen daar extra kosten bij.

Leveren die maatregelen dan écht zoveel extra kosten op? Best wel. We moeten er dit jaar bijvoorbeeld voor zorgen dat het terrein volledig afgesloten is. We hebben dus hekken nodig. Wat is een afgesloten festivalterrein zonder catering? Een beetje saai, vonden wij. Ook het inhuren van cateraars brengt kosten met zich mee. We houden het terrein daarnaast graag schoon, dus zorgen we voor prullenbakken en ook toiletten kunnen dan niet ontbreken.

Doorgaans vindt BuitenGewoon plaats in de binnenstad van Doetinchem, waardoor bezoekers gebruik kunnen maken van bovenstaande faciliteiten bij omliggende horecaondernemers. Dat ligt nu dus even anders.


Artiesten

Naast de kosten die we aan artiesten hebben, komen ook daar dit jaar wat extra faciliteiten bij. Zo zorgen we voor duidelijke borden met daarop de coronamaatregelen, moeten we desinfectiemiddel inslaan en moeten ook in de installaties die op BuitenGewoon staan voldoen aan extra eisen. We hebben ervoor gekozen om te werken met doorstroomlocaties (waar andere coronamaatregelen voor gelden dan voor evenementen) waardoor we ‘gebouwen’, zoals de CUBES en Luminarium plaatsen. Die ‘gebouwen’ moeten we bijvoorbeeld voorzien van brandblussers.


Rolstoeltoegankelijk

BuitenGewoon vindt het belangrijk dat het festival voor iedereen toegankelijk is. Om dat goed te faciliteren nemen we maatregelen. We zorgen bijvoorbeeld voor een invalidentoilet en zorgen ervoor dat het terrein goed begaanbaar is. Als het festival in de Doetinchemse binnenstad plaatsvindt, dan zijn deze faciliteiten ook in de stad aanwezig.


Wat kost een bezoek aan BuitenGewoon 2021 dan?

Goede vraag! We vragen een ticketprijs van acht euro waarin de ene euro servicekosten voor het ticketsysteem al in verwerkt is. Je hebt voor deze acht euro toegang tot het Luminarium en CUBES.


Zien we je op 9, 10 of 11 juli? Mooi, koop dan hier je ticket.


516 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page