top of page
Zoeken

Theaterfestival BuitenGewoon 2019: een terugblik

BuitenGewoon 2019. Een jaar na het grootse jubileumfestival rond 25 jaar BuitenGewoon.

Het Rode Mannetje is weer terug gekropen in ons logo. En leeft nog lang en gelukkig met het Witte Meisje.

Dit jaar een kleiner festival, alleen op zondag 7 juli. Dit jaar geen vuurwerk maar wel een mooie line-up met een aantal bijzondere voorstellingen.

Op het Simonsplein in het centrum van Doetinchem was het druk met publiek die van voorstelling naar voorstelling trok. Bij sommige speellocaties waren een kwartier voor aanvang van de voorstelling alle banken al bezet. En het was de moeite van het wachten waard.

De Spaanse danser Mr. Dyvinetz, die in zijn Cyr Wheel geen last lijkt te hebben van de zwaartekracht bij zijn acrobatische danskunsten.


Twee bijzondere bakkers proberen de lekkerste baguettes te bakken. En het lukt deze Men in Back ook nog..... een beetje.

Ondertussen proberen de prachtige dames van Jelicious de stad, het publiek en zichzelf te versieren. Ze laten hun sporen na in een lijnenspel van katoen. Daarbij vergeleken is "draadloos communiceren" eigenlijk best saai.


Op onze tweede speellocatie, aan de Nieuwstad en in het Marc Tennantplantsoen bevinden de artiesten zich inmiddels in hogere sferen....... en lagere sferen.

Een dans- en acrobatiek voorstelling waarbij de blik naar de hemel is gericht.

En een "laag-bij-de-grondse" voorstelling, waarin de groep Vloeistof de toeschouwers op een bijzondere wijze de aarde laat ervaren in allerlei verschijningsvormen. Met het geluid uit de koptelefoon wordt dit een echte "Hersenvakantie" voor het publiek.


Voor een ski-vakantie moet je op het Simonsplein zijn, bij de Zwitserse komiek This Maag. Gewend als hij is aan skipistes, laat hij de aanwezigen genieten van zijn humoristische poging om in Doetinchem een reuzen-slalom te organiseren. Ook onervaren skiërs kunnen hier de hoogste toppen bedwingen. Trouwens, de Alpentoppen bewegen zelf ook vrolijk mee.

De 3 Spaanse broers van PuntMoc spreken geen woord Nederlands.

Dat is ook niet nodig want met hun mime-voorstelling weten ze zich prima "verstaanbaar" te maken. Het publiek geniet volop van hun hilarische en dynamisch voorstelling.

Fietsen horen bij Nederland. Iedere Nederlander heeft minimaal 1 fiets en weet zich daar al op heel jonge leeftijd prima mee voort te bewegen.

Maar het Italiaanse Duo Kaos brengt de overtreffende trap(per) van fietsen: fiets-acrobatiek.

Een show vol kunst- en vliegwerk met een fiets, fietsonderdelen en elkaarDe marionettenshow van Di Filippo Marionette valt ook zeer in de smaak bij het BuitenGewoon publiek. Jong en oud genieten van deze grappige en lieve voorstelling. De acteurs uit Italië weten van hun poppen echte persoonlijkheden te maken met eigen karakters. Je gaat vanzelf mee in hun belevenissen.


Uiteraard sluiten we het festival af met een BuitenGewone voorsteling. In deze originele slotact brengt een Spaans duo een acrobatische show met 10 originele Achterhoekse strobalen. Ze jongleren met strobalen, met elkaar en zelfs met "vrijwilligers" uit het publiek.

Een knappe prestatie, als je bedenkt dat een baal toch ruim 20 kilo weegt en de spelers niet bepaald van het type "body builder" zijn.Na een langdurig applaus keert het enthousiaste publiek weer huiswaarts. Wij ruimen nog even het stro op, dat inmiddels overal over het Simonsplein heen waait .......83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page