top of page
Zoeken

Waarom jong talent juist nu een podium moet krijgen: festival BuitenGewoon

Het draait om passie, om ontspanning, om keihard werken en het dient als uitlaatklep: theater, toneel, muziek maken, acteren, dans in alle soorten, zingen, acrobatiek, sporten en schilderen. Hiermee hebben we vast nog niet alles benoemd. Wat deze vormen gemeen hebben? Ze verdienen stuk voor stuk een podium én snel.


Dat podium kan Theaterfestival BuitenGewoon in het weekend van 8 t/m 11 juli* bieden. Met liefde staan we één van de CUBES van het grootste ballonnengebouw ter wereld af aan jong talent uit de regio. 2021 moet wat BuitenGewoon betreft het jaar worden waarin talent en passie in het middelpunt staan. Waarom?


Dat is simpel. Omdat deze generatie jong talent niet verloren mag gaan omdat zij een jaar lang hun passie niet konden uitoefenen. Trainingen lagen stil, muziek- en danslessen gingen niet door, er waren geen uitvoeringen, geen repetities en geen publiek dat het ontwikkelende talent kon komen bewonderen. Juist in een tijd dat school, werk en privé zó dicht bij elkaar kwamen te liggen, is het belangrijk dat ontspanning een plek krijgt, dat het vuur van de passie blijft branden en dat de mogelijkheid er is je eigen interesses te ontdekken en te ontwikkelen.


Die passie en dat talent mogen gezien worden. Sterker nog, die moeten gezien worden als je het ons vraagt.


De eerste audities voor talenten die willen optreden in de CUBES werden op 24 april gehouden. Het talent spatte van het podium af, een prachtige voorbode voor BuitenGewoon!

Er is nog meer plek voor jong talent. Weet jij iemand, of misschien voel je jezelf wel aangesproken, die zijn of haar talent moet kunnen laten zien na een jaar lang onzichtbaar te zijn geweest? Meld je dan nu aan!


*Of het festival doorgang kan vinden hangt af van de coronamaatregelen die ten tijde van BuitenGewoon gelden. Tot het laatste moment gaat het festival onder voorbehoud door.


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page