Zoeken

Vrijwilliger bij BuitenGewoon, leuk.... maar wat moet ik dan doen?

Bijgewerkt op: 5 jun. 2021

Dat is een heel goede vraag. We zoeken heel veel vrijwilligers, dat was je wellicht al opgevallen. Misschien heb je wel interesse maar heb je geen flauw idee wat je eigenlijk moet doen als vrijwilliger? Je bent op de goede plek beland. We leggen het je graag uit!


BuitenGewoon heeft een heel trouwe groep vrijwilligers die ieder jaar weer van onschatbare waarde is. Een aantal van hen legt je uit wat zij normaal gezien doen tijdens het festival als vrijwilliger.


“Je doet nooit hetzelfde”


Charlotte Hofmeijer: “Je doet in het weekend eigenlijk van alles en niets. Je beantwoordt vragen van bezoekers in een kraampje. Je gaat flyeren. Soms moeten er artiesten opgehaald worden van het vliegveld en artiesten worden ook door vrijwilligers ontvangen in De Gruitpoort. We zorgen ervoor dat iedereen eten en drinken krijgt. Je doet echt veel en je doet het ook allemaal. Het is daarnaast erg gezellig, het is fijn dat je iets kunt doen om mensen een leuke dag te geven, om Doetinchem levendig te houden en om aan iets te werken waar heel Doetinchem naar uitkijkt. Het is echt gezellig. Je doet nooit hetzelfde. Het is altijd een beetje chaotisch, maar op een leuke manier.”


“We gaan ervoor!”


Aafke Engwirda: “Zelf sta ik eigenlijk altijd bij de informatiestand. Ik heb zelf aangegeven dat ik dat graag doe en dat kan altijd. Verder doe je als vrijwilliger wat hand en span diensten, maar net wat er op dat moment nodig is. Het is superleuk om het publiek te helpen en hen de weg te wijzen op het festival en vragen van hen of de artiesten te beantwoorden. Dat is erg leuk! Ook het onderlinge contact tussen de vrijwilligers is erg gezellig. Je leert elkaar door de jaren heen kennen en dan is het altijd fijn om elkaar tijdens het festival weer te zien. De sfeer is enerverend, soms hectisch, maar je hebt vooral het gevoel dat je werkt aan een gezamenlijk doel. Het is een heel prettige sfeer om in samen te werken en om met z’n allen een goed festival neer te zetten. We gaan ervoor!”


100.000 ballonnen


Omdat we BuitenGewoon iets hebben aangepast naar een nieuwe vorm, zijn er dit jaar meer taken. Zo moeten er bijvoorbeeld kaartjes worden gescand van de bezoekers als ze binnenkomen, moeten er 100.000 ballonnen worden opgeblazen (met apparaten, wees gerust!) en moeten de ballonnenkubussen in elkaar gezet worden. Genoeg te doen dus!

Ben je enthousiast geworden om in de week van het festival* te helpen? Dat is mooi! Meld je dan nu aan! Dat kan hier: festivalbuitengewoon.nl/aanmelden

Weet je iemand anders die wellicht geïnteresseerd is, stuur dit bericht dan gerust door!


---------


*Of het festival doorgang kan vinden hangt af van de coronamaatregelen ten tijde van BuitenGewoon gelden. Tot het laatste moment gaat het festival onder voorbehoud door.

189 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven