top of page
Zoeken

Geen festival Buitengewoon deze zomer

Bijgewerkt op: 3 mei

Het bestuur van straattheaterfestival ‘BuitenGewoon’ heeft besloten om in 2023 geen festival te organiseren.

Er zijn verschillende redenen die geleid hebben tot dit besluit.

Ten eerste is het dit jaar niet gelukt om genoeg financiële middelen bij elkaar te brengen om een kwalitatief hoogstaand festival neer te zetten. Buitengewoon organiseert al meer dan 27 jaar een succesvol straattheaterfestival van aanzien, met nationale en internationale acts. Tot vorig jaar lukte dit, mede dankzij subsidies van onder andere de gemeente, provincie en verschillende cultuurfondsen. De laatste jaren is het echter steeds moeizamer geworden om zowel subsidies, fondsen als sponsoren aan te trekken.

Daarnaast heeft de programmeur van ‘BuitenGewoon’ begin dit jaar afscheid genomen van de stichting. Het vinden van een nieuwe programmeur en boeken van relevante voorstellingen is op deze termijn niet haalbaar. Net als vele andere evenementen heeft ook festival BuitenGewoon moeite om voldoende bestuursleden te vinden om het festival te realiseren.

Dit alles heeft geleid tot het besluit dat het niet mogelijk is om in 2023 een festival met de allure van BuitenGewoon aan te bieden.

Het bestuur heeft zeker de intentie om in 2024 en de navolgende jaren weer een straattheaterfestival te organiseren. Zij wil samen met de gemeente en andere betrokken organisaties binnen de gemeente Doetinchem graag verder in gesprek over hoe we dit mooie evenement voor de toekomst op een gezonde financiële basis voort kunnen zetten.

229 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page