Festival Buitengewoon
Nieuwsbrief
E-mailadres: *
Voornaam:
Achternaam:
Stichting Straattheater Doetinchem
t.a.v. Festival BuitenGewoon
P.O. BOX 69
7000 AB Doetinchem
NL15RABO0384381103
KvK: 41052095
info@festivalbuitengewoon.nl

SponsorenCultuur Zomer Achterhoek

Cultuur Zomer Achterhoek

Gemeente Doetinchem

Cultuur Zomer Achterhoek

Gruitpoort

Fonds Gemeente Spaarfonds

Rabobank

Site Woondiensten
Home › Nieuws

Terugblik festival BuitenGewoon 2017

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd festival.
Prachtige acts op diverse locaties, een heerlijk zonnetje op de zondag, enthousiast publiek en een spectaculaire afsluiting!
 
Het zaterdagprogramma moest helaas naar binnen verplaatst worden. Circus workshops voor kinderen in de regen is geen goed idee; dan veranderen de acrobatische acts al gauw in valpartijen. Maar de kinderen amuseerden zich ook prima in de grote zaal van het jongerencentrum in De Gruitpoort.

Het programma van BuitenGewoon 2017 staat online

Vanaf zaterdag 1 juli 2017 12:30 uur is het programmaboekje gratis af te halen bij de informatiekraam van BuitenGewoon op het Simonsplein in Doetinchem.

Wil je het programma liever al van te voren bekijken of afdrukken, gebruik dan deze link: Programma festival BuitenGewoon 2017.

Het speelschema en de plattegrond met de speellocaties zijn ook afzonderlijk te downloaden.

Hier vind je het Speelschema BuitenGewoon 2017 en hier de Plattegrond BuitenGewoon 2017

 

BuitenGewoon 2017

Het Doetinchemse straattheaterfestival BuitenGewoon vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017.

Het centrum van Doetinchem vormt ook deze keer weer het decor voor vele bruisende, spannende, vernieuwende, hilarische en ontroerende straattheater acts.  

Kijk voor het programmaboekje, het speelschema en de plattegrond met speellocaties bij Nieuws.

 

BuitenGewoon 2017 Beau Geste 

Circusworkshop voor kinderen

Het festival BuitenGewoon start op zaterdagmiddag 1 juli met een circusworkshop voor kinderen.

 

Maak gratis kennis met het circus Challaballa uit Mechelen en word zelf een circusartiest. Op het Simonsplein worden 's middags 3 workshops gegeven van 50 minuten elk. Deze starten om 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@festivalbuitengewoon.nl Schrijf daar ook even bij: je naam, je leeftijd en aan welke workshop je mee wilt doen. Wacht niet te lang met je opgeven: per workshop is er plaats voor 15 kinderen en vol is vol!

 

Terugblik Festival BuitenGewoon 2016

Vlak voor de zomervakantie 2016, op het Simonsplein in Doetinchem, in een zomer die gekenmerkt wordt door zon afgewisseld met felle regenbuien, terwijl in Frankrijk een EK voetbal zonder Oranje wordt gespeeld........

Komt dat wel goed? Gaat het publiek ons weer vinden? Werkt het weer een beetje mee?

Aan het programma zal het niet liggen: traditionele straatheatervoorstellingen, verfrissende en verrassende acts, zonnige sambamuziek, locaal talent, onverwachte combinaties van muziek met dans en acrobatiek.

Ook de organisatie loopt op rolletjes, met de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers. 

 
 Zaterdagavond: Hoedje van papier vouwen met Paul-Henri Jeannel Zaterdagavond: Humming Around and Around 

Programmaboekje 2016

Programmaboekje 2016
 
Het programmaboekje voor het festival BuitenGewoon 2016 is klaar. In dit boekje staat informatie over alle 22 acts die tijdens het festival optreden. Daarnaast zijn ook de speeltijden en locaties van de voorstellingen hierin te vinden.
 
Het boekje is te koop voor 2 euro bij de infostand van festival BuitenGewoon. De infostand staat op zondag 26 juni 2016 van 12:00 t/m 17:00 uur (koopzondag) op het Simonsplein in Doetinchem. En ook op zaterdag 2 juli 2016 vanaf 13:00 uur. Uiteraard is het programma ook tijdens het festival zelf te koop.
 
Alle voorstellingen van BuitenGewoon zijn zonder kosten te bewonderen! Help ons om het festival gratis toegankelijk te houden door een programmaboekje te kopen.
Voor 2 euro op de eerste rang!
 
 
 

Word Vriend van Festival BuitenGewoon

Vrienden Van logo 
Festival BuitenGewoon heeft vele vrienden. En ze komen massaal op bezoek op 2 en 3 juli 2016 in de Doetinchemse binnenstad. Heel gezellig om elkaar allemaal weer te zien.
We maken deze ontmoeting extra bijzonder met allerlei mooie, ontroerende en spannende straattheateracts.
 
Maar we bieden nog meer vreugde, als je lid wordt van onze speciale Vrienden Van club:
• je ontvangt enkele keren per jaar een nieuwsbrief met informatie over festival BuitenGewoon en tips voor andere interessante culturele evenementen
• je ontvangt gratis het programmaboekje (ter waarde van 2 euro) met alle informatie en tijden van de acts
• en......
• als je vóór 27 juni Vriend wordt, nodigen we je uit voor een meet&greet op zondag 3 juli met de artiesten van Theater Tique onder het genot van een lekkere kop koffie of thee

BuitenGewoon 2016

Straattheaterfestival BuitenGewoon is terug!

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli komen artiesten van over de hele wereld speciaal naar Doetinchem om bijzondere, ontroerende, mooie of gekke acts te laten zien.

BuitenGewoon 2016 - Compagnie Cycloplume BuitenGewoon 2016 - Teatro So Somente 

ACCU-avond Burgers Zoo 2016

Burgers Lights logo

Met ACCU naar de haaien....

Eind februari was er weer een bijzondere avond voor de leden van ACCU, de culturele businessclub van Theaterfestival BuitenGewoon. Deze bijeenkomst vond plaats in Burgers’ Zoo in Arnhem. 

Tijdens een welkomstdrankje in het Safari Restaurant in Burgers’ Bush werd door de voorzitter van BuitenGewoon een korte uitleg gegeven over de plannen voor het festival in 2016. Er staan weer leuke acts en adembenemende voorstellingen op het programma, met artiesten uit binnen- en buitenland. Van kleine intieme voorstellingen tot het grotere spektakelwerk. 

Het kweken van koraal Uitleg filtersysteem 

Aansluitend kreeg de groep onder leiding van 4 dierentuingidsen een uniek kijkje voor en achter de schermen van Burgers’ Ocean. Tijdens de route werden o.a. het haaienbassin, de gigantische filterinstallaties, de diverse aquaria en de kweekbassins voor koraal bekeken, voorzien van deskundige uitleg door de gidsen.

 

Na een gezellige maaltijd van de Big Afrika Braai, werd een wandeling gemaakt langs de lichtobjecten van het Lights Festival. Dit project van Burgers’ Zoo is opgezet in samenwerking met Toro Vormgeving en ShowLine (beide bedrijven zijn ACCU-lid). Door het park heen zijn lichtobjecten geplaatst die goed passen bij de sfeer van de Dessert, de Bush en de Ocean. Zoals woestijnrozen, krekels en kikkers, een mooi uitgelichte waterval, zeepaardjes en kwallen. Een magische toevoeging aan een toch al bijzondere omgeving!

Kleurrijke figuren  Naar de haaien

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. We kunnen terugkijken op een goed bezochte en geslaagde ACCU-avond, in een unieke ambiance. 

Lid worden van de culturele businessclub ACCU en voortaan ook gast zijn bij de ACCU-avonden? Neem contact op via e-mail:info@festivalbuitengewoon.nl

De Avond van de Guilty Pleasures

Het is langzamerhand een traditie geworden, dus ook in 2016 kun je weer een avond vol "guilty pleasures" beleven.

Op zaterdagavond 13 februari 2016 ben je welkom in het Cultuurkwartier in Doetinchem. Tijdens een avondvullende tour langs 4 locaties (JT Bioscoop, schouwburg Amphion, de Gruitpoort en het Stadsmuseum) word je getrakteerd op een gevarieerd cultureel programma.

De aankleding van de avond is in handen van Het WEB en Festival BuitenGewoon. Villa Ruimzicht zorgt voor de culinaire pleziertjes.

 

Poster Avond van de Guilty Pleasures
 
 

Terugblik Festival BuitenGewoon 2015

Op 5 en 6 september hebben we de 22e editie van Theaterfestival BuitenGewoon gehad. Met op 3 september de opening en ACCU-avond. Een festivalweekend met veel mooie en bijzondere voorstellingen. Met een programmering die door onze bezoekers positief is ontvangen.

 

We willen onze subsidieverstrekkers, sponsoren, vrienden van en vrijwilligers natuurlijk van harte bedanken voor hun bijdrage. We hopen dat zij het festival ook in 2016 weer willen ondersteunen, want zonder hun steun/bijdrage kunnen we BuitenGewoon niet realiseren.

 

Het was een enerverend weekend met veel vragen vooraf. Hoe verloopt het festival nu we gelijk met het Stadsfeest zijn? Komen er genoeg belangstellenden? Weet men het Amphionpark te vinden?
Terugkijkend op Theaterfestival BuitenGewoon 2015 kunnen we een aantal conclusies trekken. · Het aanbod aan activiteiten in Doetinchem was groot waardoor bezoekers duidelijk keuzes moesten maken. · Het aantal bezoekers is ons wat tegengevallen. · De locatie was niet optimaal en te decentraal. · Bezoekers van het Stadsfeest moesten ver lopen om het Amphionpark te bereiken. · Het aanbod, de acts, werd door de bezoekers zeer gewaardeerd, waarbij ook de bijzondere locaties (voormalige moskee, laaddok Amphion en het leegstaande winkelpand) positief werden beoordeeld.

 

We hebben voor en tijdens het weekend veel mensen gesproken: ACCU-leden, vrijwilligers, Vrienden van Theaterfestival BuitenGewoon en de bezoekers. De algemene tendens is dat het samenvoegen van het Theaterfestival met het Stadsfeest geen goede keuze was. Men ziet liever een “eigen” festival. Stadsfeest en Theaterfestival BuitenGewoon zijn beide trekkers van een groot publiek. Voor en na de zomervakantie een groot festijn in Doetinchem is voor veel mensen de beste optie. Het bestuur heeft hier de afgelopen dagen over nagedacht en we hebben onze keuze gemaakt.

 

We gaan terug naar ons “eigen” weekend. Voor volgend jaar zal dit in principe het weekend van 1, 2 en 3 juli worden. Een week voordat de schoolvakanties beginnen. 

Nieuwe voorzitter BuitenGewoon

Theaterfestival BuitenGewoon heeft een nieuwe voorzitter.
Peter Timmers zal stoppen met deze functie en opgevolgd worden door Sieb Engwirda.

De rest van het bestuur is hier te lezen. 

Persbericht 10 december 2014

Na eerste verkennende gesprekken hebben de besturen van Festival BuitenGewoon en Stadsfeest Doetinchem besloten om de komende maanden nader te onderzoeken of samenwerking op meerdere organisatorische werkvelden tot de mogelijkheden behoort. 

Artikel Gelderlander 14-07

14-07

BuitenGewoon Bedankt!

Een mooie zomer avond, een gevarieerd programma, een geïnteresseerd publiek en een super sfeer. Dé ingredïenten die van Festival BuitenGewoon2014 een grandioos succes gemaakt hebben. 
Deze vernieuwende editie willen we afsluiten met de woorden: "BuitenGewoon Bedankt!
 

BuitenGewoon genieten

LvdMeijs

Binnenkort start de 21ste editie van theaterfestival BuitenGewoon. De eerste editie waarbij het woord ‘straat’ uit de naam verdwenen is, maar de acts van ongekend niveau blijven. Het is het bestuur te prijzen dat het met deze vernieuwende keuze een dagprogramma heeft gecreëerd waarbij de ziel van het evenement behouden blijft en iedereen voor een laag bedrag kan genieten van muziek, theater én dans. Als wethouder cultuur ben ik zeker aanwezig om te genieten van de afwisselende voorstellingen!

Loes van der Meijs, Wethouder cultuur gemeente Doetinchem

Gelderlander 4-7-2014

artikel

Meer nieuws

Meer nieuws is terug te vinden op de nieuws-pagina

Doetinchems Vizier

artikel

Column Rabobank

Theaterfestival BuitenGewoon (naar binnen) al 21 jaar een traditie!

Een meerdaags festival was niet meer haalbaar. Het bestuur van theaterfestival BuitenGewoon heeft echter alles op alles gezet het festival in een andere setting overeind te houden. En dat is gelukt! De organisatie is er in geslaagd een wisselende programmering samen te stellen met muziek, theater én dans. Reden om als Rabobank, cultureel sponsorpartner, dit evenement te (blijven) ondersteunen.
Ik kijk er naar uit en wens iedere bezoeker veel plezier!

 

Petra Teunis Directievoorzitter Rabobank Graafschap-Midden

Overhandiging programma

Wethouder van cultuur van de Gemeente Doetinchem, mw. Loes van der Meijs neemt het programma van Festival BuitenGewoon 2014 in ontvangst.

 

Vernieuwde site online.

De compleet vernieuwde site van Festival BuitenGewoon is nu in de lucht. Naar een gezamenlijk ontwerp van HPU, Sterk Buro, Heidi Otten (All Ott’s) en Djovry Krüs is de site veranderd. De vormgeving die op de site gehanteerd is, zal ook in de andere uitingen van het Festival gebruikt worden.