Festival Buitengewoon
Nieuwsbrief
E-mailadres: *
Voornaam:
Achternaam:
Stichting Straattheater Doetinchem
t.a.v. Festival BuitenGewoon
P.O. BOX 69
7000 AB Doetinchem
NL15RABO0384381103
KvK: 41052095
info@festivalbuitengewoon.nl

SponsorenCultuur Zomer Achterhoek

Cultuur Zomer Achterhoek

Gemeente Doetinchem

Cultuur Zomer Achterhoek

Gruitpoort

Fonds Gemeente Spaarfonds

Rabobank

Site Woondiensten
HomeNieuws › Terugblik Festival BuitenGewoon 2015

Terugblik Festival BuitenGewoon 2015

Op 5 en 6 september hebben we de 22e editie van Theaterfestival BuitenGewoon gehad. Met op 3 september de opening en ACCU-avond. Een festivalweekend met veel mooie en bijzondere voorstellingen. Met een programmering die door onze bezoekers positief is ontvangen.

 

We willen onze subsidieverstrekkers, sponsoren, vrienden van en vrijwilligers natuurlijk van harte bedanken voor hun bijdrage. We hopen dat zij het festival ook in 2016 weer willen ondersteunen, want zonder hun steun/bijdrage kunnen we BuitenGewoon niet realiseren.

 

Het was een enerverend weekend met veel vragen vooraf. Hoe verloopt het festival nu we gelijk met het Stadsfeest zijn? Komen er genoeg belangstellenden? Weet men het Amphionpark te vinden?
Terugkijkend op Theaterfestival BuitenGewoon 2015 kunnen we een aantal conclusies trekken. · Het aanbod aan activiteiten in Doetinchem was groot waardoor bezoekers duidelijk keuzes moesten maken. · Het aantal bezoekers is ons wat tegengevallen. · De locatie was niet optimaal en te decentraal. · Bezoekers van het Stadsfeest moesten ver lopen om het Amphionpark te bereiken. · Het aanbod, de acts, werd door de bezoekers zeer gewaardeerd, waarbij ook de bijzondere locaties (voormalige moskee, laaddok Amphion en het leegstaande winkelpand) positief werden beoordeeld.

 

We hebben voor en tijdens het weekend veel mensen gesproken: ACCU-leden, vrijwilligers, Vrienden van Theaterfestival BuitenGewoon en de bezoekers. De algemene tendens is dat het samenvoegen van het Theaterfestival met het Stadsfeest geen goede keuze was. Men ziet liever een “eigen” festival. Stadsfeest en Theaterfestival BuitenGewoon zijn beide trekkers van een groot publiek. Voor en na de zomervakantie een groot festijn in Doetinchem is voor veel mensen de beste optie. Het bestuur heeft hier de afgelopen dagen over nagedacht en we hebben onze keuze gemaakt.

 

We gaan terug naar ons “eigen” weekend. Voor volgend jaar zal dit in principe het weekend van 1, 2 en 3 juli worden. Een week voordat de schoolvakanties beginnen. Nogmaals hartelijk dank aan:

 

 • Onze ACCU-leden, 
 • Gemeente Doetinchem voor de jaarlijkse subsidie, 
 • Fonds Gemeente Spaarbank 
 • Rabobank Graafschap-Midden (BuitenGewoon Innovatief en Beeldend, speciale act sponsoring) 
 • Prins Bernard Cultuurfonds (BuitenGewoon Beeldend, speciale act sponsoring) 
 • Sité woondiensten (BuitenGewoon Beeldend, speciale act sponsoring) 
 • Dank aan de Gruitpoort voor het gebruik van de ruimtes. 
 • Amphion voor het beschikbaar stellen van het laaddok. 
 • Beekman en Hartman Makelaars voor het beschikbaar stellen van de winkelpanden. 
 • Van Dam Verhuizingen voor het beschikbaar stellen van een 20 foot zeecontainer. 
 • Margreeth Evers voor het beschikbaar stellen van haar bovenverdieping van de voormalige moskee. 
 • Alle vrijwilligers voor hun enthousiaste medewerking aan het festival.