Festival Buitengewoon
Nieuwsbrief
E-mailadres: *
Voornaam:
Achternaam:
Stichting Straattheater Doetinchem
t.a.v. Festival BuitenGewoon
P.O. BOX 69
7000 AB Doetinchem
NL15RABO0384381103
KvK: 41052095
info@festivalbuitengewoon.nl

SponsorenCultuur Zomer Achterhoek

Cultuur Zomer Achterhoek

Gemeente Doetinchem

Cultuur Zomer Achterhoek

Gruitpoort

Fonds Gemeente Spaarfonds

Rabobank

Site Woondiensten
HomeNieuws › Terugblik festival BuitenGewoon 2017

Terugblik festival BuitenGewoon 2017

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd festival.
Prachtige acts op diverse locaties, een heerlijk zonnetje op de zondag, enthousiast publiek en een spectaculaire afsluiting!
 
Het zaterdagprogramma moest helaas naar binnen verplaatst worden. Circus workshops voor kinderen in de regen is geen goed idee; dan veranderen de acrobatische acts al gauw in valpartijen. Maar de kinderen amuseerden zich ook prima in de grote zaal van het jongerencentrum in De Gruitpoort.


Circus  Circus 2

De zondag was helemaal top. Er was veel publiek in het centrum van Doetinchem en ze wisten de diverse speellocaties ook wel te vinden.

In een gulle zon was het genieten van de diverse acts op het Simonsplein, bij en op de Oude IJssel en voor het gemeentehuis. Met een zeer gevarieerd aanbod aan straattheater in allerlei vormen was er voor elk wat wils. Van kleine en ingetogen concerten op viool of "hang" tot grote groepen in plastic ingepakte vrijwilligers, van acrobatische dansvoorstellingen tot moordscènes op een roeiboot en van een heuse escape room tot hilarische Engelse en Belgische straatkomieken. De keuze was reuze.

 

Dood  Stefano

Het festival kende vele mooie momenten en (soms letterlijke) hoogtepunten, waar we met veel voldoening op terug kijken. En..... gelukkig hebben we de foto's nog!

 

Berlingo Matt Sysifuss

 

Voor deze en nog veel meer foto's: kijk eens op de Facebook pagina van onze "hoffotograaf" Toon Hendriks en op de site van Achterhoekfoto.nl. Met dank aan alle fotografen.

Als laatste een beeld van onze afsluitende act "Transports Exceptionnels". Een waardige finale van het festival BuitenGewoon 2017. Daar waren publiek en pers het unaniem over eens. Nog een jaartje wachten.... en dan zorgen we weer voor spektakel! 

 

Transport