Festival Buitengewoon
Nieuwsbrief
E-mailadres: *
Voornaam:
Achternaam:
Stichting Straattheater Doetinchem
t.a.v. Festival BuitenGewoon
P.O. BOX 69
7000 AB Doetinchem
NL15RABO0384381103
KvK: 41052095
info@festivalbuitengewoon.nl

SponsorenCultuur Zomer Achterhoek

Cultuur Zomer Achterhoek

Gemeente Doetinchem

Cultuur Zomer Achterhoek

Gruitpoort

Fonds Gemeente Spaarfonds

Rabobank

Site Woondiensten
HomeNieuws › Terugblik Festival BuitenGewoon 2016

Terugblik Festival BuitenGewoon 2016

Vlak voor de zomervakantie 2016, op het Simonsplein in Doetinchem, in een zomer die gekenmerkt wordt door zon afgewisseld met felle regenbuien, terwijl in Frankrijk een EK voetbal zonder Oranje wordt gespeeld........

Komt dat wel goed? Gaat het publiek ons weer vinden? Werkt het weer een beetje mee?

Aan het programma zal het niet liggen: traditionele straatheatervoorstellingen, verfrissende en verrassende acts, zonnige sambamuziek, locaal talent, onverwachte combinaties van muziek met dans en acrobatiek.

Ook de organisatie loopt op rolletjes, met de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers. 

 
 Zaterdagavond: Hoedje van papier vouwen met Paul-Henri Jeannel Zaterdagavond: Humming Around and Around 


De zaterdagavond verloopt prima. Het is gezellig druk op het Simonsplein en de voorstellingen trekken behoorlijk veel publiek. De meeste voorstellingen zijn klein maar fijn. De sfeer is ontspannen en intiem. Wel oppassen wat je doet, want je kunt zomaar worden bekeurd door de agenten van Kiddy Ride Police Patrol. Heerlijke humor.

Het wordt een geslaagde straattheateravond.

 

Zondagochtend brandt de zon op de artiesten en medewerkers die druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het festival. Om 1 uur 's middags gaan we van start.

 

Zondagmiddag kwart over 12: De regen komt met bakken naar beneden 

 

Kwart over 12 zondagmiddag. Met bakken valt de regen op het Simonsplein. In allerijl worden speellocaties afgedekt met plastic, dekzeilen en vuilniszakken.

Dit gaat heel spannend worden. In contracten van diverse artiesten staat in kleine letters dat de voorstelling bij regen geen doorgang kan vinden (maar wel betaald moet worden.......).

Buienradar, Weeronline en Meteo worden voortdurend in de gaten gehouden. Het lijkt er op dat het vanaf half 2 droog zal zijn. De start van de voorstellingen wordt een half uur uitgesteld.

En om half 2 is het droog. Van alle kanten komt het publiek het Simonsplein op en binnen de kortste keren zitten en staan er dikke rijen mensen om de diverse speellocaties.

 

 Het staat snel vol bij de voorstelling van Hirondelles Teatro Só, daar word je stil van 
 Veel trommelplezier bij Ritme Op Maat De dames van Cycloplume versieren het publiek

Alle acts hebben veel belangstelling. Jong en oud geniet van het gevarieerde aanbod aan straattheater. Een korte regenbui tussendoor mag de pret niet drukken. Het publiek schuilt onder winkelluifels en kijkt even op Buienradar. De artiesten dekken hun spullen nog een keertje af. Ritme Op Maat trommelt onder grote belangstelling een anti-regendans. 
10 minuten later schijnt de zon weer volop en gaat alles verder waar het gestopt was.
Ook dat is de charme van straattheater.
 
Dank aan alle sponsoren van de ACCU-businessclub en de Vrienden Van Festival BuitenGewoon om dit festival mogelijk te maken (we hebben weer diverse nieuwe vrienden erbij gekregen dit weekend).
Dank ook aan alle vrijwilligers die hun uiterste best hebben gedaan om de 23e editie van BuitenGewoon tot een succes te maken.
En niet in de laatste plaats: dank aan het publiek die met een massale opkomst heeft laten zien dat festival BuitenGewoon een niet weg te denken culturele factor is in de Doetinchemse binnenstad en de Achterhoek.
 
Voor de foto's op deze pagina is dankbaar gebruik gemaakt van de diverse fotografen die hun werk openbaar hebben gemaakt.
Kijk voor meer foto's op de Facebook pagina van fotograaf Toon Hendriks en de site van Achterhoekfoto.nl.
Ook op de site van Radio Ideaal zijn mooie beelden te vinden van de zaterdag en de zondag